середу, 26 серпня 2020 р.


Онлайн курс «Дистанційне навчання англійської мови»

 від Британської ради та Міністерства освіти і науки України

 


17-20 серпня 2020 року Міністерство освіти і науки України та Британська Рада в Україні організували та провели курс онлайн курс «Дистанційне навчання англійської мови» для методистів (англійська мова) обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Протягом цього періоду методисти опанували сучасні платформи та інструменти для організації віддаленого навчання. У вказаному курсі розглядалося використання платформи Zoom як однієї з найефективніших платформ для організації онлайн навчання, адже ця платформа дає можливість використання таких інструментів як класна дошка, коментування, робота в парах та групах, дозволяє проводити інтерактивні заняття та тренінги в онлайн режимі. Курс акцентує увагу на синхронному (онлайн та очному), асинхронному (дистанційному) та перевернутому навчанні.

Найоптимальнішим видається змішане навчання: комбінація очного чи онлайн навчання із вчителем/викладачем та дистанційного (самостійного виконання завдань вдома учнями/слухачами). Для цього ідеально підходять платформи Zoom (онлайн навчання) та GoogleClassroom (дистанційна робота). Окрім вказаних платформ, методисти навчилися використовувати й інші інструменти: Padlet, Lino, Mindmeister, GoogleForms, Mentimeter. Після трьох днів практичних занять учасники провели мікротренінги з колегами, щоб продемонструвати здобуті знання та вміння.

Вказаний курс є нині дуже актуальним і практичним, адже використання вчителями запропонованих платформ, інструментів, підходів, методів та технік сприятиме підвищенню якісного рівня організації віддаленого навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар